Algemene informatie groep 5/6/7/8

Het schooljaar is alweer een aantal weken oud. De kinderen zijn weer hard aan het werk. In deze brief staat wat informatie over groep 5/6/7/8.

Om 8.20 uur komen de kinderen binnen. Ze mogen dan iets voor zichzelf gaan doen of ze mogen zachtjes kletsen met hun klasgenoten. Het zou fijn zijn als kinderen om 8.30 uur op school kunnen zijn, zodat we op tijd kunnen beginnen.

We werken, tijdens het zelfstandig werken in de klas, met het stoplicht. Wanneer het stoplicht op rood staat, dan moeten de kinderen alleen de opdrachten maken zonder overleg met klasgenoten en zonder hulp van de leerkracht. Als het stoplicht op oranje staat, dan mogen de kinderen zachtjes overleggen met andere klasgenoten. Wanneer het stoplicht op groen staat, dan mogen de kinderen met elkaar samenwerken en mogen ze hulp vragen aan de leerkracht.

Ook hebben de kinderen een blokje. Wanneer het stoplicht op rood staat en kinderen kunnen niet verder met hun werk, dan mogen ze het blokje op ‘het vraagteken’ zetten. De leerkracht helpt de kinderen dan met de opdrachten.

De groepen 7 en 8 krijgen iedere maandag huiswerk mee naar huis. Wanneer het huiswerk niet thuis gemaakt kan worden of als het niet wordt begrepen, dan mogen ze altijd op school om hulp vragen.

De kinderen zullen dit jaar allemaal een spreekbeurt moeten doen. Deze week kunnen ze zich inschrijven op de lijst. Er is voor groep 5/6 een stappenplan en één voor groep 7/8. Ook zullen de kinderen dit schooljaar een werkstuk moeten maken. Deze zal rond april/mei ingeleverd moeten worden. Ook hier is een stappenplan voor. De kinderen krijgen deze nog een keer mee naar school.

Dit jaar gymmen we op de maandag. Het zou fijn zijn als de kinderen op deze dag hun gymkleding en gymschoenen bij zich hebben.

Ook dit jaar hebben we weer vaste groente- en fruitdagen. Dit is op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.

Natuurlijk is deze informatie niet helemaal volledig. Wanneer er nog vragen of opmerkingen zijn, dan hoor ik dit natuurlijk graag. U bent altijd welkom om na schooltijd even binnen te lopen.